לק"י נוסח תימן-פורטל קהילות תימן

כתובתינו: רחוב בירנבוים 26 בני ברק
טלפון: 03-6781444

שעות פתיחה: א-ה 10:00-21:00 יום ו' 9:00-13:00  ברוכים הבאים! 

מדור ימי הפורים

הצטרפו לרשימת התפוצה
שלח לחבר
חדשות
חנות
רדיו שבזי
תוכן
הלכות
מוזיקה
אודיו
וידאו
חיי קהילה
גלריה
ליל הסדר בירושלים תשע"ט

ביצה

כיצד לבשל ביצה , להיות קשה בלי שתתפוצץ!
16/02/2019

אופן ההכנה:
ביצים שיש לנו בשוק, הם בדרך כלל קליפתם דקה, ויש להם נטייה להישבר. ולכן כשאנו הולכים לבשל ביצה שתהיה קשה. באש גדולה, יש נטייה שהביצה לא תוכל לעמוד בפני לחצי האדים הנמצאים בתוך הביצה. לחץ האדים בתוך הביצה ינסה להשתחרר. הוא יחפש לו דרך סדק, או בקליפה דקה. הם יבקעו אותה ויצא תוכנה, וכך תאבד טעמה. כדי להתגבר על ביצה שקליפתה דקה או סדוקה, אנחנו צרכים לשריין את עובי קליפת הביצה, כדי לתת לה את האפשרות לעמוד בפני לחצים כשנבשל אותה הלאה על אש גדולה.
ולכן, בתחילת בישול הביצה. יש לשים אותה על אש קטנה, כדי להגיע לחצי בישול, אשר ירפד את הביצה מפנים, וכך קירות הביצה יקבלו חוזק עמידה בפני שבירה. באשר לזמן שיש להעמיד את הביצה על אש קטנה, זה תלוי בניסיונו של המבשל, ולאחר מכן לעבור לבשל על אש גדולה לסיום בישול הביצה .
כשאנו מבשלים כמות גדולה של ביצים בסיר גדול, להבת האש לא מספיקה לחמם את המים בפתאומיות שיכולה להשפיע על חום הביצים כדי לגרום לפיצוצם. לכל היותר, יהיו פיצוצים במקרים בודדים.
אנחנו יכולים לקחת את הדוגמה מבישול חמין לשבת, שמתארך עד הבוקר. לפעמים אנחנו רואים את הביצים שהוסיפו לחמין כל הלילה, שהם שלמות, ולפעמים קצת סדוקות אבל לא מאבדות את תוכנם.
בסיכום: תיהנו בתאבון מביצים שלמות וטעימות.

תגובות
מס. התגובהתוכן התגובה
2. רועי-חיים (18/08/2011 20:07:39)
1. אוריאל (17/08/2011 16:44:12)

עוד מתכונים - שונות

מדור

הרב גמליאל

מדור הרב גמליאל
מדור

איש ימיני

מדור איש ימיני

מדור שתילי זיתים

מדור

שתילי זיתים

מדור שתילי זיתים

מדור אורחות הלכה

אורחות

הלכה

מדור אורחות הלכה

מדור שרש המנהג

מדור

שרש המנהג

מדור שרש המנהג
החנות