r הכנת רקיק תמני – לחוח - נוסח תימן
  • 03-6781444
  • א-ה 10:00-21:00 | יום ו' 9:00-14:00
  • בירנבוים 26 בני ברק

הכנת רקיק תמני – לחוח

23 ינואר

חומרים


————–


 


1 ק"ג קמח .


1/8 קובית שמרים , או –  1  כפית   שמרית.


2  כפות סולת.


2  כפות קמח מצה.


1/2   כפית סוכר.


1  כף מלח שולחני


 


הכנות לבישול  


 


מכינים  2  מחבתות גדולים המצופות בטפלון,   מכסה לכיסוי המחבת,   מצקת עמוקה,   קערה גדולה לבצק,  


וצלוחית קטנה של שמן.     (   2  המחבתות  כדי לקצר את הזמן,  לעשיית  את כל רקיקי הלחוח ).


 


ההכנה לעשיית הבצק


 


לתוך הקערה הגדולה מוזגים  6  כוסות מים פושרים,1   כף מלח שולחני,   1/4  כפית שטוחה סוכר, ו- 1/8  קוביית שמרים המומסים בכוס 1 מים .  לתוך סיר קטן מוזגים 3 כוסות מים,  2 כפות סולת , 2 כפות קמח מצה, ומחממים אותם עד רתיחה. בסיום הרתיחה מקררים ומוסיפים אותם לקערה הגדולה, ומערבבים את כל מה שבקערה.     


לאחר מכן שופכים לתוך הקערה הגדולה בהדרגה, את  1  ק"ג הקמח  ומערבבים  עד שיתקבל בצק דליל.      


בסיום ערבוב הבצק, מכסים במגבת יבשה את קערת הבצק , ומשאירים  למשך כ –  1/4  2  שעות לערך עד  שיתפח.


(ערבוב  במערבל  יד חשמלי , יחסוך את הזמן לערבוב הבצק, וייתן תערובת יותר טובה).         


 


 ( סך המים בתערובת הבצק , הוא   כ- 10  כוסות  ).


 


    אופן עשיית רקיק הלחוח על האש


 


לאחר שהבצק תפח ,  לוקחים  במצקת עמוקה   בצק מהקערה, ויוצקים לתוך מחבת טפלון המרוחה בטיפת שמן. לאחר מכן משטחים את הבצק עם גב המצקת בגלישת הבצק לצדדים בסיבוב. לאחר מכן מניחים את המחבת על להבת אש גבוהה עד שיתבשל פני רקיק הלחוח .


לאחר שפני הבצק התבשל, מכסים את המחבת במכסה, ומניחים אותה על להבת אש קטנה, עד שישחים תחתית   רקיק הלחוח.  (להמשך פעולת עשיית רקיק הלחוח הבא , עליכם יהיה לקרר  את תחתית המחבת במים קרים).


  (מפעם לפעם לערבב את הבצק בתוך הקערה כדי לקבל אחידות תפיחת הבצק)..    


  ( בסיכום, כמות המנות המתקבלות הן כ- 18 ).


 


***  בהצלחה    ובתאבון    ***      ומברכים בורא מיני מזונות



 


יועצת לעשיית הלחוח ברכה בוסני 


ערך והגיש  השף   משה רצון


razonmo@zahav.net.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

0
    0
    סל הקניות שלך
    העגלה שלך ריקהחזור לחנות
    דילוג לתוכן