לק"י נוסח תימן-פורטל קהילות תימן

כתובתינו: רחוב בירנבוים 26 בני ברק
טלפון: 03-6781444

שעות פתיחה: א-ה 10:00-21:00 יום ו' 9:00-13:00 

ברוכים הבאים! 

הצטרפו לרשימת התפוצה
שלח לחבר
חדשות
חנות
רדיו שבזי
תוכן
הלכות
מוזיקה
אודיו
וידאו
חיי קהילה
גלריה
ראש השנה - איתמר מדינה

סמנה

29/10/2012

 

החומרים
800 גרם חמאה של תנובה
ענף יבש באורך 10 ס"מ של צמח ה"דודוניאה"

אופן ההכנה
‭.1‬ מבשלים את החמאה בסיר עם מכסה פתוח. כשהיא רותחת מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 45 דקות, עם בחישות מדי פעם, כדי שזה לא ייתפס בתחתית. בתחתית הסיר נוצר משקע חום לא שרוף‭,(‬ וגם הקצף שמלמעלה נעשה מעט חום).
‭.2‬ אחרי 45 דקות מכבים את האש וממתינים שתצטנן ככה: מורידים את הסיר מהאש, ומניחים אותו על בד רטוב,כמו מגבת מטבח מקופלת, כדי שלא ימשיך את תהליך הבישול.
‭.3‬ מדליקים ענף יבש של דודוניאה (שרק התימנים כנראה יודעים מה זה ואיפה משיגים את זה).

‬נותנים לו שיבער מעט, כמו כשמדליקים מקל קטורת, ומכבים אותו. את העשן שיוצא מהענף המכובה מכניסים לצנצנת זכוכית נקייה ויבשה, ש"מולבשת" על הענף הזה הפוך, כשהפתח שלה מופנה כלפי מטה, כדי שהעשן שעולה למעלה יילכד בתוך הצנצנת. חוזרים על הפעולה הזו כשלוש פעמים, וכל פעם סוגרים את הצנצנת כדי שהעשן יילכד בה.
‭.4‬ אחרי שהעשן נלכד בצנצנת, שופכים את נוזל החמאה בלבד, בלי המשקעים. סוגרים את הצנצנת ומשאירים אותה מחוץ למקרר.
אין בעולם כמו טעם של ג'חנון ומלאווח שהוכנו עם סמנה, במקום עם מרגרינה, כמו תמיד‭...‬

 

דרג את הכתבהדירוג כתבה סמנה: 3 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
33 מדרגים
תגובות
מס. התגובהתוכן התגובה
2. עמית (21/10/2017 14:28:48)
1. שירלי (11/10/2016 01:43:03)

עוד מתכונים

מדור

הרב גמליאל

מדור הרב גמליאל
מדור

איש ימיני

מדור איש ימיני

מדור שתילי זיתים

מדור

שתילי זיתים

מדור שתילי זיתים

מדור אורחות הלכה

אורחות

הלכה

מדור אורחות הלכה

מדור שרש המנהג

מדור

שרש המנהג

מדור שרש המנהג
החנות