r מלווח - נוסח תימן
  • 03-6781444
  • א-ה 10:00-21:00 | יום ו' 9:00-14:00
  • בירנבוים 26 בני ברק

מלווח

23 ינואר

החומרים:


קילו קמח
כף מלח
2 כפות סוכר- לא לערבב עם המלח
א. אפיה
סוכר וניל
3 כוסות מים פושרים פחות ממלא
1 מרגרינה רכה


אופן ההכנה


מנפים את הקמח מכניסים את כל החומרים מלבד המרגרינה, לשים ומעבדים היטב עד שמתקבל בצק לא קשה ולא רך.
משאירים למנוחה במשך חצי שעה.
מעבדים שוב היטב ושוב לתת מנוחה רבע שעה
מחלקים את הבצק והמרגרינה ל- 10 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה דק מאד (אפילו שנקרע מעט), למרוח על העלה מרגרינה ומקפלים לחצי, על החצי מורחים שוב מרגרינה מגלגלים לכרוכית ואח"כ לשבלול.
מניחים את השבלולים במגש, את המגש עוטפים במגבת וגם בשקית ניילון ומחכים במשך שעה שעתיים.
לוקחים כל שבלול ומרדדים לעלה ומניחים בצלחת, וכך עושים לשאר השבלולים כשבין כל אחד מניחים שקית ניילון להפרדה.
מטגנים במחבת טפלון (ניתן להוסיף שמן)על אש נמוכה, הופכים לצד השני עד שהמלווח יוצא מוזהב.

2 תגובות על “מלווח”

  1. אוריאל הגיב:

    שלום עליכם יצא מאוד מאוד טעים אבל שידרגתי את המתכון במקום מרגרינה מרחתי קמץצת שמן קנולה ובמקום לטגן במחבת שמתי במחבת על הגז עם גריל חשמלי מלמעלה ללא שמן יצא טעים בטירוף ודרך אגב בכלל השינוי צריך לברך המוציא

  2. מנחם הגיב:

    תודה על המתכון ותודה לאוריאל על השדרוג נשמע פצץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

0
    0
    סל הקניות שלך
    העגלה שלך ריקהחזור לחנות
    דילוג לתוכן