לק"י

שימו לב, האתר עבר שרת בימים אלו, אנו  משתדלים לסדר את כל קבצי השמע והצפייה, במידה ומצאתם לינק לא עובד נא יידעו אותנו, תודה רבה צוות נוסח תימן

למדור פורים לחץ כאן

הצטרפו לרשימת התפוצה
שלח לחבר
ראשי
חנות
רדיו שבזי
תוכן
הלכות
מוזיקה
אודיו
וידאו
חיי קהילה
גלריה
קרית מהרי"ץ

קִישְׁר

משקה מקליפות פולי הקפה
15/12/2007

הקִישְׁר - המשקה הטעים והבריא של יהודי תימן

 

למרות שתימן היתה ארץ הקפה המשובח בעולם, חלק גדול מתושביה הן יהודים ןהן מוסלמים לא שתו קפה אלא את הקישר - משקה חם שהוכן מקליפות פולי הקפה - קַהְוַת אל קִישְׁר.

לקליפות אלה אין כלל טעם של קפה, הם אינן מכילות קפאין וטעמן מתקתק. על אף מחירן הנמוך, ערכן הבריאותי ואיכותן גבוהים ביותר. בהיותו סופח סידן, הקישר ידוע ברפואה העממית התימנית כממיס אבנים במרה ובכליות ואולי גם מונע הסתיידות כלי הדם.

יהודי תימן כשעלו לארץ ישראל בראשית שנות החמישים במבצע 'על כנפי נשרים', לא סבלו לא ממחלות לב ולא היתה להם כלל הסתיידות בכלי הדם. חומר למחשבה ולמחקר..

(פרו' אבשלום מזרחי בספרו המטבח התימני)

החומרים

5 כפות קליפות של פולי קפה
5 כפות סוכר
5 כוסות מים
¼ כפית קינמון
¼ כפית זנגביל

אופן ההכנה

קולים את קליפת הקפה בתנור עד שהן משחימות וכותשים אותן עד דק.
מוסיפים את שאר החומרים, ומבשלים כשעה על להבה נמוכה.
מוזגים לכוסות ומגישים חם.

המלצה:
מומלץ נגד אבנים בכליות וטוב גם לניקוי אבן בקומקום.

דרג את הכתבהדירוג כתבה קִישְׁר: 3 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
12 מדרגים
תגובות
מס. התגובהתוכן התגובה
9. מירב (7/08/2016 12:08:54)
8. 
טעים מאוד ומסוכן גורם לאוסטופורוזיס
חנוך (15/12/2015 05:32:07)
7. מירם (29/09/2015 13:14:47)
5. יודע דבר (28/11/2011 18:16)
6. אלי (28/11/2011 14:27:06)
4. דני (9/08/2011 17:49:14)
3. אלי (31/10/2010 10:05:03)
2. 
בדיוק כמו שאמרה סעדה
אבנר (7/12/2009 12:46:33)
1. סעדה (2/12/2009 18:04:54)

עוד מתכונים

מדור

הרב גמליאל

מדור הרב גמליאל
מדור

איש ימיני

מדור איש ימיני

מדור שתילי זיתים

מדור

שתילי זיתים

מדור שתילי זיתים

מדור אורחות הלכה

אורחות

הלכה

מדור אורחות הלכה

מדור שרש המנהג

מדור

שרש המנהג

מדור שרש המנהג
החנות