r ג'חנון - נוסח תימן

ג'חנון

23 ינואר

החומרים
1 ק"ג קמח
1/3 כוס סוכר
כף מלח
שקית אבקת אפיה
כף חומץ
2 כפות דבש
3 כוסות מים
שמן לשימון תבנית
200 גר' מרגרינה רכה
אופן ההכנה:
1. מנפים לקערה את הקמח
2. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים.
3. צרים גומה ובתוכה מניחים את הדבש והחומץ
4. לשים בתוספת המיים עד ליצירת בצק אחיד, חלק ורך.
5. עוטפים הקערה בניילון ומניחים למנוחה, לפחות שעתיים
6. משמנים בנדיבות תבנית בעלת דפנות גבוהות.
7. מחלקים את הבצק לכ-10 עיגולים ומניחים בתוך השמן.
8. מכסים בניילון ומניחים למנוחה של כשעתיים לפחות בשנית.
9. משמנים קלות את משטח העבודה, ומניחים במרכזו עיגול בצק ראשון.
10. פותחים את הבצק בעזרת הידיים, לעלה דקיק מאוד, ומורחים את העלה בכ- 20 גר' מרגרינה.
11. מקפלים לאורך מן הקצה האחד למרכז העלה וכן מן הקצה השני מעליו כך שתיווצרנה 3 שכבות.
12. לגלגל לרוחב, והרי לנו ג'חנון ראשון לפני האפיה.
13. לחזור על הפעולה עם שאר עיגולי הבצק.
בשלב זה רצוי לתת מנוחה נוספת לגלילי הבצק, אך לא חובה.
14. לשמן סיר מיוחד לג'חנון, ולהניח בתוכו בשתי וערב את גלילי הבצק. (רצוי להניח בתחתית הסיר פרוסות לחם רטובות).
15. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 3 שעות, ואז ניתן להנמיך לחום שבת (כ-100 מעלות) עד לקבלת הגוון הרצוי.
הערה: זמני המנוחה של הבצק נותנים לו גמישות ואלסטיות ולכן עדיף בשלב הראשון מנוחה של לילה ולמחרת לחלק לעיגולים ולתת מנוחה נוספת של חצי יום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

0