r דוכה - נוסח תימן
23 ינואר

החומרים
2 או 3 כוסות יין מתוק
1 או 2 חבילת תמרים
1. חבילת צימוקים
1. חבילת שקדים טחונים
חצי חבילת שומשום
כף גדולה של חוויג קפה
(אגוזי מלך טחונים)


אופן ההכנה
שמים את הכל בבלנדר ומערבבים עד לקבלת עיסה עבה זכר לטיט.
נ.ב.
לפני הטיבול, שופכים לתוכה יין או מיץ ענבים או חומץ ומערבבים, שתהיה רכה וניגרת כמים זכר לדם, וגם שתהא ראויה לטבל בה.
ובפרט להנוהגין לברך על נטילת ידים גם על הטיבול הראשון בחרוסת כדין דבר שטיבולו במשקה, אם אינה רכה מאד, הוי ספק ברכה לבטלה.
ואפילו אם היא עבה, לכל הפחות יציף עליה מעט משקה מלמעלה.

0