r הכנת רקיק תמני – לחוח "קמח מלא" - נוסח תימן

הכנת רקיק תמני – לחוח "קמח מלא"

23 ינואר

  חומרים  


 ————


  1/2  ק"ג קמח רגיל.  


  1/2  ק"ג קמח מלא.


  1/8 קובית שמרים.  (או –  1  כפית   שמרית)


  1  כף מלח שולחני.


 


הכנות לבישול  


 


מכינים  2  מחבתות גדולים שמצופות בטפלון,   מכסה לכיסוי המחבת,   מצקת עמוקה,   קערה גדולה ,  


וצלוחית קטנה עם שמן.     ( 2  המחבתות לקצר את הזמן לעשיית כל רקיקי הלחוח ).


 


ההכנה לעשיית הבצק


 


לתוך קערה  גדולה מוזגים  7  כוסות מים פושרים,1   כף מלח שולחני,  ו- 1/8  קוביית שמרים המומסת בכוס 1 מים.


לתוך קערה אחרת  לוקחים את  1/2 ק"ג  קמח הרגיל  ו – 1/2 ק"ג קמח המלא, ומערבבים אותם ביחד. לאחר מכן את הקמח המעורבב שופכים בהדרגה לתוך הקערה הגדולה ומערבבים  עד שיתקבל בצק דליל.      


בסיום ערבוב הבצק, מכסים את הקערה במגבת יבשה ומשאירים אותה למשך כ –  3  שעות לערך עד שיתפח הבצק.


(ערבוב  במערבל  יד חשמלי , יחסוך את הזמן לערבוב הבצק, וייתן תערובת יותר טובה).         


(לבדיקת סיום התפיחה ,  לוקחים בצק בכף רגילה  לתוך מחבת  על אש, למראה הלחוח לאחר מכן).  


( סך המים בתערובת הבצק , הוא   כ- 6 – 7   כוסות  ).


 


אופן עשיית רקיק הלחוח על האש


 


לאחר שהבצק תפח ,  לוקחים מהקערה בצק במצקת עמוקה ויוצקים לתוך מחבת טפלון המרוחה בטיפת שמן. ולאחר מכן משטחים את הבצק עם גב המצקת בגלישת  הבצק לצדדים בסיבוב, ומניחים את המחבת על להבת אש גבוהה עד שיתבשל פני רקיק הלחוח .       


לאחר שפני הבצק התבשל, מכסים את המחבת במכסה, ומניחים אותה על להבת אש קטנה, עד שישחים תחתית   רקיק הלחוח.  (להמשך פעולת עשיית רקיק הלחוח הבא , לקרר את תחתית המחבת במים קרים, ולהמשיך הלאה). (מפעם לפעם רצוי לערבב את הבצק בתוך הקערה כדי לקבל את אחידות תפיחת הבצק)..    


( בסיכום, כמות המנות שמתקבלות הן כ- 14 ).


 


***  בהצלחה    ובתאבון    ***      ומברכים בורא מיני מזונות



 


יועצת לעשיית הלחוח ברכה בוסני 


ערך והגיש  השף   משה רצון


razonmo@zahav.net.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

0