r חילבה מוקצפת - נוסח תימן

חילבה מוקצפת

23 ינואר

כמה פעמים קניתם חילבה טחונה והיא לא הקציפה יפה בבית?


הנה רעיון חדש "אולי" להכנת חילבה מבלי להתאכזב.




  • קונים חילבה גרגירים שלמים.


  • יש גדול ויש קטן כל אחד לפי רצונו.


  • להשרות את גרגירי החילבה במים קרים למשך לילה. גרגירים שלמים.


  • למחרת יש לשטוף אותם ולסנן.

 


וכאן מתחילה בעבודה…


 




  • לוקחים בלנדר ממלאים מים גובה הלהבים


  • שמים 2 3 כפות חילבה שרויה


  • כמה עלי כוסברה


  • קצת קרת וטוחנים.

ככה עושים עם כל הכמות מכניסים הכל לקערה משהים ליליה במקרר ולמחרת מחלקים לכמויות הרצויות בשקיות ניילון ולהקפאה.


כל פעם שרוצים חילבה יש להפשיר להוסיף מים רצוי מנרלים ומקציפים במקצף חשמלי או ידני.


זוהי חילבה ירוקה ניתן להוריד את הירק לפני תחינת הגרגירים


אם רוצים חילבה לבנה . החילבה יוצאת כמו קצפת. כמובן שרק לאחר ההקצפה יש להוסיף מלח לא בטחינה ולא בהפשרה .

0