r כעכ - נוסח תימן
23 ינואר






 




החומרים
1 ק"ג קמח לבן מנופה.
2 ביצים – לא חובה
2 מרגרינה כל אחת 200 גר'. אפשר 1.5 מרגרינה
2 שקיקים אבקת אפיה
3 רבעים של כוס סוכר – אפשר גם חצי כוס.
1 כפית מלח
חצי כוס שומשום קלוי ללא מלח
1 כף קצח( חבה סאודה, גחטה סאודה) לא חשוב איך שזה נקרא.
מים חצי כוס לא חובה.

המים מקשים את הכעכים, אם יש לך כוח בידיים לא צריך מים .אבל את חייבת לשים 2 ח' מרגרינה.
אם את עושה כעכים עם 1.5 ח' מרגרינה את תהי חייבת לשים מים.

המרשם נילקח מאימי עליה השלום וכשאני מכינה אותם האחיות שלי נמוגות.
כמו כן לקחת הרבה מרשמים נוספים של כל מיני תימניות שונות וכולם עם אותו בסיס. השוני הוא שיש כאלה ששמות 4 ביצים ואני חושבת שאין צורך בהן בכלל ועוד דבר נוסף שמים חמאה,או סמנה או חלב במקום מים וזה לא ממש נוח לאלה השומרים כשרות. יש קצת בעיב עם זה לכן עדיף להכינן פ ר ו ו ה.
שיהיה לך חג שמח מקווה שעזרתי. כמובן ששכחתי לכתוב את אופן ההכנה אז ככה.


 


אופן ההכנה
לשים הכל יחד מתחילים עם המרגרינה ביצים וכל שאר החומרים ובסוף שמים קמח . בהחלט אתה יכול לעשות בסדר שונה הכל לפי בחירה.קורצים חתיכות ביד מגלגלים לכדור ומועכים את הכדור שיהיה פחוס ושמים בתבנית לא חייב משומנת שכן הכעכים מלאים שומן. משתדלים שהן תהיינה אחידות כדי שיאפו באופן אחיד .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

0