r מלווח - נוסח תימן

מלווח

23 ינואר

החומרים:


קילו קמח
כף מלח
2 כפות סוכר- לא לערבב עם המלח
א. אפיה
סוכר וניל
3 כוסות מים פושרים פחות ממלא
1 מרגרינה רכה


אופן ההכנה


מנפים את הקמח מכניסים את כל החומרים מלבד המרגרינה, לשים ומעבדים היטב עד שמתקבל בצק לא קשה ולא רך.
משאירים למנוחה במשך חצי שעה.
מעבדים שוב היטב ושוב לתת מנוחה רבע שעה
מחלקים את הבצק והמרגרינה ל- 10 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה דק מאד (אפילו שנקרע מעט), למרוח על העלה מרגרינה ומקפלים לחצי, על החצי מורחים שוב מרגרינה מגלגלים לכרוכית ואח"כ לשבלול.
מניחים את השבלולים במגש, את המגש עוטפים במגבת וגם בשקית ניילון ומחכים במשך שעה שעתיים.
לוקחים כל שבלול ומרדדים לעלה ומניחים בצלחת, וכך עושים לשאר השבלולים כשבין כל אחד מניחים שקית ניילון להפרדה.
מטגנים במחבת טפלון (ניתן להוסיף שמן)על אש נמוכה, הופכים לצד השני עד שהמלווח יוצא מוזהב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

0