r מרק ירקות בשרי - נוסח תימן

מרק ירקות בשרי

23 ינואר

חומרים
———-
5 כנפי עוף
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
2 קישואים חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
3/4 כוס גריסי פנינה
חופן מחבילת כוזברה חתוכה דק דק
1 כפית חוואיג'
1 כפית אבקת מרק
2 ליטר מים מזוקקים במכשיר סינון


אופן ההכנה:
מרתיחים את הגריסים בנפרד בסיר קטן עד שהם הופכים להיות רכים במקצת, ולאחר מכן מסננים אותם מהמים להמשך הבישול. מוזגים לתוך הסיר את המים ומכניסים לתוכו את כנפי העוף. מחממים את הסיר עד הרתחה לניקוי קצף הפסולת העולה מהסיר. לאחר מכן מוציאים את כנפי העוף ומנקים אותם משיירי הנוצות שעדיין הם נושאים אותם. את המים מסננים שוב מהפסולת שנשארה, ורוחצים את הסיר. לתוך הסיר מחזירים את המים שהפכו למעין מרק עוף, וכן את כנפי העוף הנקיים, הירקות החתוכים, הגריסים הרכים, חוואיג', ואבקת מרק העוף. לאחר מכן מסיפים מים לכסוי פני הירקות.

מניחים את הסיר על אש גדולה עד הרתחה. לאחר ההרתחה מוסיפים את עלי הכוסברה ומבשלים על אש קטנה עד שרואים שקוביות הגזרים הופכות לרכות במקצת, וזה האות שהסתיים בישול מרק הירקות.

0