r סבאיא - נוסח תימן

סבאיא

23 ינואר

רכיבים:




  • 1 קילו קמח רגיל


  • 3-21/2 כוסות מים פושרים


  • 2 כפות שמרים יבשים


  • 4-5 כפות סוכר


  • כף אחת גדושה מלח


  • 2 כפות גדושות קצח


  • 1 חבילה מרגרינה רכה מאד מאד

 


אופן ההכנה:



שמים את כל החומרים היבשים בקערה מערבבים היטב, מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק דביק וסמיך מאד.
מכסים במגבת נקייה ומניחים במקום חמים למשך שעה לפחות. לאחר מכן להרטיב מעט את הידים וללוש היטב (כבר מרגישים שהבצק מתחיל להתאחד) מניחים שוב לשעה בצד ואז שוב לשים אותו. אם הבצק כבר מוכן (כלומר, לא דביק ומתנהג כמו שבצק צריך להתנהג) הבצק צריך להיות גמיש.
מחלקים את הבצק ל- 9-8 כדורים ומניחים על משטח מקומח מעט, מכסים לחצי שעה.

לוקחים תבנית גדולה התנור משמנים היטב במרגרינה, לוקחים כדור אחד ומתחילים לפתוח אותו לגודל של התבנית, ניתן להשתמש במערוך למי שקשה, מניחים את העלה בתוך התבנית ומורחים על כולו מרגרינה, ממשיכים עם הכדור השני ומניחים בתבנית ושוב מורחים במרגרינה וכך את כל שאר הכדורים, חשוב לזכור למרוח במרגרינה כל שכבה.
מכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעלות ואופים עד שהסבאייה נהיית בצבע חום זהוב.

המהדרין מורחים במקום מרגרינה, סמנה


 


יש למרוח את החלמון של הביצה ( הצהוב) עם מברשת על העלה האחרון , אפשר גם לפזר שומשום .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

0