r סמנה - נוסח תימן
23 ינואר



 


החומרים
800 גרם חמאה של תנובה
ענף יבש באורך 10 ס"מ של צמח ה"דודוניאה"

אופן ההכנה
‭.1‬ מבשלים את החמאה בסיר עם מכסה פתוח. כשהיא רותחת מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 45 דקות, עם בחישות מדי פעם, כדי שזה לא ייתפס בתחתית. בתחתית הסיר נוצר משקע חום לא שרוף‭,(‬ וגם הקצף שמלמעלה נעשה מעט חום).
‭.2‬ אחרי 45 דקות מכבים את האש וממתינים שתצטנן ככה: מורידים את הסיר מהאש, ומניחים אותו על בד רטוב,כמו מגבת מטבח מקופלת, כדי שלא ימשיך את תהליך הבישול.
‭.3‬ מדליקים ענף יבש של דודוניאה (שרק התימנים כנראה יודעים מה זה ואיפה משיגים את זה).


‬נותנים לו שיבער מעט, כמו כשמדליקים מקל קטורת, ומכבים אותו. את העשן שיוצא מהענף המכובה מכניסים לצנצנת זכוכית נקייה ויבשה, ש"מולבשת" על הענף הזה הפוך, כשהפתח שלה מופנה כלפי מטה, כדי שהעשן שעולה למעלה יילכד בתוך הצנצנת. חוזרים על הפעולה הזו כשלוש פעמים, וכל פעם סוגרים את הצנצנת כדי שהעשן יילכד בה.
‭.4‬ אחרי שהעשן נלכד בצנצנת, שופכים את נוזל החמאה בלבד, בלי המשקעים. סוגרים את הצנצנת ומשאירים אותה מחוץ למקרר.
אין בעולם כמו טעם של ג'חנון ומלאווח שהוכנו עם סמנה, במקום עם מרגרינה, כמו תמיד‭…‬


 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

0