r פיתות צלוף מקמח מלא - נוסח תימן
  • 03-6781444
  • א-ה 10:00-21:00 | יום ו' 9:00-14:00
  • בירנבוים 26 בני ברק

פיתות צלוף מקמח מלא

23 ינואר

הכין וצילם הראל ב. הי"ו

החומרים:

  • 1 ק"ג קמח
  • 3-4 כוסות מים פושרים
  • כף מלח
  • בערך 1/3 כוס שמן זית
  • 2 כפות שטוחות שמרים יבשים

אופן ההכנה:

מנפים את הקמח לקערה גדולה ומוסיפים את החומרים היבשים,ומערבבים.

מוסיפים את המים והשמן,ומערבבים עד שמרגישים שהעיסה קלה לעיבוד

אבל לא דלילה מידי.אם העיסה מימית יש להוסיף קמח בהדרגה לקבלת עיסה

מלאה יותר אך עדיין קלה לעיבוד.

 

סוגרים הרמטית עם המכסה ומחכים כשעה להתפחה.צריך להתקבל בצק עם בועות.

לשים שוב ומחכים כחצי שעה נוספת.

 

משמנים מחבת בשמן הזית ומחממים על להבה קטנה-במקביל מחברים לחשמל את

החלק העליון של המחבת (זה עם הספירלה החשמלית…)

 

מרטיבים את הידיים במים למניעת הידבקות הבצק לידיים וקורצים חתיכה בגודל

של אגרוף ממוצע,ומשטחים בזהירות לכל הכיוונים ממרכז המחבת לכוון השוליים

וסוגרים עם הגריל .

מידי פעם בודקים את מצב הבצק.

כאשר הצלוף מוכן, מרימים בזהירות עם מלקחיים

של מנגל ובודקים אם הוא אפוי טוב מלמטה,במידה ולא מניחים בצד את הגריל החשמלי

ונותנים עוד דקה על האש.

מעבירים את הפיתות למגש ומכסים במגבת .

בין פיתה לפיתה יש לשמן מעט את המחבת כדי שלא יידבק הבצק, מומלץ לשמוע ברקע

שירים בתימנית או שיעור תורה להעביר את הזמן בניצול מקסימלי.

 

מכמות של ק"ג קמח מתקבלת כמות של 10-12 צלופים,בהתאם לגודלם ולעוביים כמובן.

 

עונג שבת ממש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

0
    0
    סל הקניות שלך
    העגלה שלך ריקהחזור לחנות
    דילוג לתוכן