r זלאביא - נוסח תימן
  • 03-6781444
  • א-ה 10:00-21:00 | יום ו' 9:00-14:00
  • בירנבוים 26 בני ברק

זלאביא

21 דצמבר

מתכון "זלאביא" הכין וצילם יוסי פרחי הי"ו

 

לצפייה בתמונות לחץ כאן

 

המצרכים:

  • 1 ק"ג קמח – יש לנפות
  • מעט סוכר (כ-100 גרם)
  • מעט מלח
  • מעט שמרים (כ-50 גרם)
  • כ-2 כוסות מים
  • שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

 

יש לערבב את כל החומרים ולהתחיל ללוש הכל יחד, עד לקבלת בצק.


כאשר הבצק מוכן, משהים אותו מכוסה במכסה ומגבת כ- ½ שעה או מעט יותר, שיתחיל לתפוח. 
לאחר מכן יש לשטוף את הידיים במים ולהקפיץ את הבצק.
לתת לבצק לתפוח עוד זמן מועט של כ-20 דקות לערך


לאחר מכן, שוטפים הידיים במים (שימו לב לנטלן ליד הקערה – לצורך זה) מחלקים את הבצק לחלקים קטנים בידיים

יש לשים שמן עמוק (ויש שאוהבים לתת מעט שמן ולא עמוק)  במחבת

ואז כשהשמן חם, יש להניח את חתיכות הבצק במחבת, ולטגן את הבצק משני צידיו, על אש נמוכה, עד להשחמה.

יאכלו ענוים וישבעו.

 

בברכה

יוסי פרחי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

0
    0
    סל הקניות שלך
    העגלה שלך ריקהחזור לחנות
    דילוג לתוכן