לק"י נוסח תימן-פורטל קהילות תימן

כתובתינו: רחוב בירנבוים 26 בני ברק
טלפון: 03-6781444 
שעות פתיחה: א-ה 10:00-21:00 יום ו' 9:00-13:00 

ברוכים הבאים! מדור חג סוכות


הצטרפו לרשימת התפוצה
שלח לחבר
חדשות
חנות
רדיו שבזי
תוכן
הלכות
מוזיקה
אודיו
וידאו
חיי קהילה
גלריה
כתר תימן 1

עַתַּר

14/07/2010

עַתַּר - הם אפונים קטנים ועגולים מתקרובת הנהוגה בג'עלה

 

מצרכים:

  • אפוני עתר
  • מים
  • מלח

 

אופן ההכנה:

  • את אפוני העתר רוחצים [יש לבדוק אם הם נגועים מחרקים] ושורים במים למשך הלילה.
  • שוטחים ומייבשים אותם בשמש.
  • קולים במחבת מכוסה על אש בינונית ומערבבים אותם מפעם לפעם [ע"י תפיסה בידית המחבת ובמכסה כשהוא סגור].
  • כשיתחילו האפונים להתחמם ישמיעו קול פיצוצים.
  • מערבבים מים ומלח בכוס ומייד עם תום קלייתם, מעבירים את העתר החמים לכלי, ואז מזלפים ומערבבים את המים עליהם על מנת שיספג המלח.
  • ואז מגישים לאכילה, ברכתו בורא פרי האדמה.
  • בדרך כלל ביום הקלייה הם פריכים, לאחר מכן הם מתקשים קצת.

עוד מתכונים - שונות

מדור

הרב גמליאל

מדור הרב גמליאל
מדור

איש ימיני

מדור איש ימיני

מדור שתילי זיתים

מדור

שתילי זיתים

מדור שתילי זיתים

מדור אורחות הלכה

אורחות

הלכה

מדור אורחות הלכה

מדור שרש המנהג

מדור

שרש המנהג

מדור שרש המנהג
החנות