r אודות הרה"ג שלום נגר זצ"ל - נוסח תימן
  • 03-6781444
  • א-ה 10:00-21:00 | יום ו' 9:00-14:00
  • בירנבוים 26 בני ברק

אודות הרה"ג שלום נגר זצ"ל

20 ינואר

הרב שלום נגר זצ"ל (ה'תרע"ח–ה'תשס"ו; 1918–2005) היה מאבני היסוד של יהדות תימן בארץ ישראל, דמות תורנית רבת השראה ששילבה בתוכה אהבת תורה, פסקי הלכה עמוקים ומחויבות לחסד ואחדות הקהילה. הרב נגר, ששימש כרבה הראשי של העיר הוד השרון בין השנים ה'תש"ן–ה'תשס"ו (1990–2005), היה מגדלור של ידע תורני ויראת שמים עבור קהילתו ועבור יהדות תימן בכלל.

הרב נגר נולד בי"ד באדר א' ה'תרע"ח (1918) בעיירה אל-טאווילה שבצפון תימן למשפחה של תלמידי חכמים. אביו, הרב יחיא נגר זצ"ל, שימש אב בית הדין המקומי והנהיג את המאבק כנגד גזירת היתומים האכזרית. משפחתו שנאבקה לשמור על רוח התורה בתנאים קשים, השרישה בו ערכים של מסירות נפש לקיום המצוות והגנה על היהדות.

הרב שלום נגר הוסמך לרבנות בשנת ה'תש"ב (1942) על ידי בית הדין היהודי בצנעא, ובשנת ה'תש"ט (1949), לאחר עלייתו לארץ במסגרת "מרבד הקסמים", הוסמך מחדש בארץ על ידי הרב הראשי לישראל יצחק אייזיק הלוי הרצוג והראשון לציון הרב בן ציון מאיר חי עוזיאל.

עם הגעתו לארץ ישראל, התגורר הרב נגר במחנה העולים בראש העין, ולאחר מכן הוזמן לשמש כרב מושב מסילת ציון שבפרוזדור ירושלים. במושב זה התמודד עם אתגרי קליטת העולים החדשים, ופעל ללא לאות לחיזוק חיי התורה והקהילה. מאוחר יותר, בי"ד בניסן ה'תשי"ג (24 במרץ 1953), עבר למעברת רמתיים, שהפכה לימים לחלק מהעיר הוד השרון. שם החל את מסעו הרוחני להעמדת קהילה יציבה ומאוחדת, תוך בניית מוסדות תורה, בתי ספר, בתי כנסת ומקוואות.

הרב נגר היה איש של חסד במלוא מובן המילה. הוא פעל ללא הפסקה לסייע לנזקקים, לקרב רחוקים לתורה ולהעניק ליווי רוחני למשפחות במצוקה. הוא חיתן זוגות רבים, ברך ועודד, ובנה חיי קהילה המבוססים על ערכי כבוד הדדי, תמיכה ועזרה לזולת.

בשנת ה'תשנ"ה (1995) פרסם הרב נגר שני ספרים: "נפלאותיך בתימן", המתאר את מסעו של העם היהודי ושל משפחתו בגלות תימן לארץ ישראל, ו-"מדרש פנינים", המשלב דברי תורה והגות המבוססים על תורת הנגלה והנסתר. ספרים אלו מהווים עדות חיה לעושר הרוחני של יהדות תימן ולתפקידו של הרב נגר בהעברת מורשת זו לדורות הבאים.

הרב נגר זכה להוקרת רבים בזכות אישיותו הנעימה, דרכו הענווה ופעילותו ללא לאות למען הציבור. הוא ידע לחבר בין עולמות, לשמש גשר בין קהילות, ולהקרין חום ואהבה כלפי כל אדם. דמותו הייתה מופתית עבור רבים, והוא הותיר אחריו מורשת מפוארת של תורה, חסד ואחדות.

הרב שלום נגר זצ"ל נפטר בכ' בכסלו ה'תשס"ו (2005) ונטמן בבית העלמין במגדיאל. מורשתו ממשיכה להאיר את דרכן של קהילות יהדות תימן ויהודים בכל רחבי הארץ, ומהווה עדות לכוחה של תורה וחסד לחבר בין לבבות.

יהי זכרו ברוך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

0
    0
    סל הקניות שלך
    העגלה שלך ריקהחזור לחנות
    דילוג לתוכן