23
ינואר
הקִישְׁר – המשקה הטעים והבריא של יהודי תימן
למרות שתימן היתה ארץ הקפה המשובח בעולם, חלק גדול מתושביה הן יהודים ןהן מוסלמים לא שתו קפה אלא את הקישר – משקה חם שהוכן מקליפות פולי הקפה – קַהְוַת אל קִישְׁר.
לקליפות אלה אין כלל טעם של קפה, הם אינן מכילות קפאין וטעמן מתקתק. על אף מחירן הנמוך, ערכן הבריאותי ואיכותן גבוהים ביותר. בהיותו סופח סידן, הקישר ידוע ברפואה העממית התימנית כממיס אבנים במרה ובכליות ואולי גם מונע הסתיידות כלי הדם.
יהודי תימן כשעלו לארץ ישראל בראשית שנות החמישים במבצע 'על כנפי נשרים', לא סבלו לא ממחלות לב ולא היתה להם כלל הסתיידות בכלי הדם. חומר למחשבה ולמחקר..
(פרו' אבשלום מזרחי בספרו המטבח התימני)
החומרים
5 כפות קליפות של פולי קפה
5 כפות סוכר
5 כוסות מים
¼ כפית קינמון
¼ כפית זנגביל
אופן ההכנה
קולים את קליפת הקפה בתנור עד שהן משחימות וכותשים אותן עד דק.
מוסיפים את שאר החומרים, ומבשלים כשעה על להבה נמוכה.
מוזגים לכוסות ומגישים חם.
המלצה:
מומלץ נגד אבנים בכליות וטוב גם לניקוי אבן בקומקום.
כתיבת תגובה