23
ינואר
כמות
8-6 מנות
מצרכים
500 גרם ארכובת בקר (חלק התחתון של הרגל)
בצל יבש שלם ולא חתוך
ראש שום שלם בקליפתו
2-1 כפית חואיג' לבישול
עגבניה מרוסקת
3 כוסות מים
מלח
אופן ההכנה
הרגל חייבת להיות נקייה מעור ומשערות ומנוסרת לחתיכות. בדרך כלל זו עבודתו של הקצב באיטליז.
בסיר נקי להרתיח מים [וכהמנהג מפורסם בקהילותינו לחלוט את הבשר] ובזמן שהמים מבעבעים אז שמים מכניסים את הרגל ולאחר מכן את כל המצרכים ומכסים במים. מרתיחים במשך 10 דקות על אש גבוהה ואז מעבירים לאש נמוכה לבישול במשך הלילה.
הערה: יש המוסיפים את העגבניה המרוסקת, את המלח ואת החויג' רק לאחר הבישול למשך לילה, ואז ממשיכים לבשל על אש גבוהה במשך 20 דקות נוספות.
ראה עוד מרק כורעי
כתיבת תגובה